Sunday, August 22, 2010

dieLah PemeNang

MengeLuh Panjang cha di pagi hari ni...mood nak buat asgnmt tetiba jer hilang ntah ke mana...Tetiba jer....jiwa ni rasa kacau....ntah la....tersenyum sendirian gak dlm bilik ni....nak mengadu kat sape pun x tau la...coz rasenya citer ni memang citer yaNg dah BerLapok+BerhaBok~~
cha dah jumpa si dia yang bertahta di hati incek Bobo...chantek..chomel...bertudung ala-ala yuna...lemah lembut...so senang citer she better than me~
bohongla...if cakap x kecewakan...3 years...i'm waiting...kuikuikuikuikuikui...
but sekarang cha betol2 dah ready untuk start my new Life... tok my adek "cik syira" don't giv up!! selagi die x jadi milik org....u must do ur besh!!


Setelah kupahami
Ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu

Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah
Yang mengerti kamu
Bukanlah diriku

Kini maafkanlah aku
Bila ku menjadi bisu
Kepada dirimu

Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas
Tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku

Walau kumasih mencintaimu
Kuharus meninggalkanmu
Kuharus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani membutuhkanmu
Kuharus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang lama menyentuhmu
Bukanlah diriku

Wednesday, August 18, 2010

PonTeng Puasa MengiAu...meOwww...meooowwww


PonTeng Puasa MengiAu...meOwww...meooowwww

adoh...lucu dowh cha rasa.....ntah apa2 jelah....konon....tak nak mengiau lagi bila ada apa2 perkara yang berkaitan dengan incek BoBo..tup..tup..tup...tadi dapat msg dari dier....abis cha cakar dinding bilik!!! adoh~~~ pelah nak jadi ngan cha ni.....sawan kucing betol...tapi x pe...pelahan2....take time kan....ingat senang ke nak lupakan perasan kepada seseorang yang kite sayang...huhuhuhuhuhu......
tenang~~~hidup udara segar....wakakakakakaka....lucu la bile pikir2 balik pasal diri cha ni.....
anyway tadi Annual Grand Meeting PRIMU...rase besh sangat bila dah letak jawatan sebagai EXCO STU.....nak rasa jadi ahli biasa...leh enjoy2 sikit....sekali tp..tup..tp...tercalon tok Exco Modul n' Exco Publisiti....last2 cha terpilih tok menjadi Exco Modul....adoh~~~ besar tanggungjawab tu....
cha pun x tau la cam mana nanti nak uruskan tugasan yang diberi...tapi cha sentiasa akan berusaha untuk buat yang terbaik...coz PRIMU banyak membantu cha sepanjang karier cha di UNIMAS (ceh..macam lah artis...kuikuikuikuikui) pape pun objektif terbaru PRIMU ialah penjenamaan semula....kami MT n'EXCO Sesi 2010/2011 akan memuat pembaharuan dalam tampuk kepimpinan PRIMU....
InsyaAllah

Tuesday, August 17, 2010

29 September 2010

wah...macam x sabar plak nak sambut HaRi LAhiR kan on 29 sep ni....x ada saje je nak berangan2 jap.....maklum ni kira first tym nak sambut hari lahir dekat UNIMAS....
fuh!! selama ni asik mengenakan member jer tym b'day dieorang....baling telor la....baling tepung....curah air sabun....simbah air....n' mcam2 g la perkara jahat yang telah dilakukan....first year memang kena tym kuliah tapi tym 2 bz dengan aktiviti Universiti....so selamat la cha HaRi LAhiR tym 2....huhuhuhuhu.....so tok kali ni....cha rasanya nak bersedia sebaik mungkin...
cha akan mengurungkan diri dalam bilik bermula jam 11 malam 28 sep.....pastu da' whole day on 29 sep cha akan dok kat umah kecuali g kuliah je.... kol 12.05 pagi 30 sep baru cha bebas seperti biasa....bukan apa....bersedia dulu...x kisah la orang nak prank ke tidak..coz ibu cha pesan sediakan payung sebelum hujan...so...cha rasa plan ni yang terbaik...so kepada2 kawan2 yang bace blog ni...
sebarang appointment pada tarikh dan masa tersebut tidak akan dilayan....huhuhuhuhu....(bajet DIVA la plak....nyampah i....)
but dalam plan2 tu tetiba ada plak keinginan cam dalam cerita Korea...hero datang buat suprise party tok heroin....wah!!! romantiknya......mesti beshkan?? masalahnya...hero die sape??? wakakakaakaka.....nak harapkan BOBO tinggal kenangan jelah....so terpaksalah sume tu jadi angan2 mat jenin jew....huhuhuhuhu.....
sambung balik.....Hero korea tu bawak kek....sambil nyanyi lagu Selamat HaRiLAhiR wow!!! besh giler!!! wakakakakaka....berangan betul......tapi sedey gak...coz x dapat sambut dengan Family....coz bagi cha sambutan HaRiLAhiR ni mesti kena sambut dengan Ibu sekali.....Ibu yang telah mengandung 9 bulan 29 hari...bersusah payah menjaga cha sampai umur cha 23 tahun...
alangkah indahnya bila ibu ada dekat sebelah cha...x de kek pun x apa..hadiah pun x perlu...cukup ciuman ikhlas dari ibu untuk cha.....dah mencukupi....untuk cha tersenyum menyambut HaRi LAhiR yang ke-23 nanti....huhuhuhuhu......

impiAn haDiah HaRi LAhiR tahun ni ialah

Scottish Fold KittEn sangat chomeL.....nak sanGat!!!!!!!!!!



impiAn haDiah HaRi LAhiR yang telah difowardkan ke tahun ni...kuikuikuikui



SaYER HappiE SaYER SeDiEh

Hari niE memang besh nak tau kenapa?? coz cha dapat siapkan task yang lecture bagi...thankz 2 Cik Baby..Cik Zurin dan Cik Mai coz bersama2 membantu menyiapkan task masing2....Hidup IndusTriaL ReLation aNd LabouR StudiEs UNIMAS a.k.a Fakulti Sains SosiaL...wah promote gitu...mesti..mesti...kata sayang UNIMAS....huhuhuhuhuhu....

SayerHappiE (bermaksud Saya Bahagia)

wau!! sayer hapie...sebab after siap buat draf tok task yang lecture bagi....cha dijemput rakan2 tok keluar makan mc'd...yeah!!! thanks MucHoo2...
Nanad Diva....MimiE MenTos...ChiCi Eh2!!...Abg Jimmy MimiE...n' PeycaLL sAhabatKu ( bedeK siKit coz Bg pinjam Rm)...kuikuikuikui...even keta penuh ya amat..tapi kite tetAp happie kan!!! wakakakakaakaka...besh sangat.... pastu jumpa pulak mentorku yang ke-2 Kak Ninie Chomel....bersama Syapik....Rahman....Aliff...n' ramai gie la..geng kolej TAZ.....di ikuti pula dengan geng2 barai2....wakakakakaka....sapa lagi klu bukan King Of da Barai si Ari...Presiden Barai Sham Lampard n' Adek kotak chomel Zai...huhuhuhuhu...lama gak x jumpa King Of da Barai.... teruja jap tengok muka orang dah bekerja...wakakakakakakaka...agak2 cha bile dah kerja mesti muka pun ala2 matang sikit kan...cam ne lah nanti kan....hehehehehehehe......so keberangkatan ke Mc'd malam ni memang besh coz ramai gak jmpa geng2 lama n' baru....klu selalu macam ni pun besh kan...huhuhuhuhuhuhu.......tapi ada sedihnya jugak...nak tau apa yang sedihnya....sila jengok kan kepala dekat bawah sikit....sob...sob...sob....

Sayer SediEh (bermaksud Saya Sedih)

amboi siap makna lagikan...wakakakakaka....bukan apa cha sedih sangat coz jumpa En.BOBO...sob..sob...sob..tak tau la kenapa rasa sedih....cha rasa macam jauh plak cha ngan die sekarang....if dulu masa kiteorang jumpa bley plak gelak2....ni kali ni jumpa dekat Mc'd macam kawan2 biasa jer..juz senyum2 gitu....memang la happie coz dah lama kan tak jumpa die...but bile jumpa die tadi....rasa cam ada jurang antara kiteorang....ntah la....myb cha yang pikir terlampau banyak kot....or myb memang die dah tahu apa yang selama ni cha rahsiakan dari die....bukan perasan...but tentang siapa cha....kat FB pun dah x de chat2 gie....tym balik cha tegur pun die buat layan x layan jer....mana x sedey rasa hati ni....tapi cha sedar silap ni semua datang dari cha....cha yang menunggu sesuatu yang memang tak akan jadi milik cha...sesuatu yang tak mungkin cha akan dapat....ntahlah....bila pikir pasal die hati ni rase sedih sangat....rasa cam nak putar balik masa ni...cha tak nak kenal ngan die....coz perasan ni memang betul membunuh cha....myb yang terbaik sekarang nie ialah cha lupakan die....dah 3 tahun cha tunggu....myb sekarang dah sampai masa untuk cha lupakan die....lupakan segala2 pasal die...mungkin berkat bulan ramadhan ni cha amik untuk melupakan perasan cha dekat die....cukup sampai dekat sini....myb hari ni adalah hari terakhir untuk cha Mengiau macam kucing bila jumpa die.... Untuk Incek BOBO...cha doakan semoga bahagia...n' terima kasih coz bagi peluang pada cha tok merasa apa yang cha rasa sekarang....n terima kasih coz sudi jadi kawan cha....

Monday, August 16, 2010

MuSim KawAn2 Kahwin


aha....ni nak cite sikit la....semenjak dua..tiga..dan..empat serta seterusnya...cha ni memanjang dapat jemputan kahwiNdari kawan2 yang seangkatan tym sekolah dulu....if x dapat jemputan kahwiN dapat jemputan tunang....bile berjalan2 sambil minum kopi cecah biskut kat dalam Facebook plak...banyak giler tengok profile pic kawan2 cha yang dah bertukar kepada gambar ketika bersanding a.k.a kahwiN....rasa cam besh jer tengok dieorang bergambar kahwiN...macam nak je wat camtu gak...tapi bile pikir2 balik tanggungjawab yang nak dipikul tu....aish!!! terus terputus balik niat tadi...kuikuikuikui....ada plak yang letak gambar anak masing2.....alahai....chomelnya.....rasa cam dah tua plak cha...yelah katakanlah nak wat reunion ngan geng2 sekolah....mesti cha je yang melenggang kangkong gie kan....wakakakakakakaka......lucu jugak bile tengok ada kawan2 yang dah bergelar suami..isteri...or ibu...n' bapa.....rasa cam baru je meninggalkan alam persekolahan.. baru jer abis lepak2 kat kantin sekolah ramai2..tunggu sampai loceng bunyi baru beratur....jalan balik sekolah ramai2..gie main dekat sukan tahunan sama2.....buat persembahan tym hari guru ramai...kena marah dengan cikgu ramai2...argh!!! beshnya tym tu......tapi sekarang ni masing2 dah ada tanggungjawab......umur pun dah 23 tahun...huhuhuhuhu..memang tabik spring bertingkat2 la ngan kawan2 cha yang telah menamatkan zaman bujang a.k.a kahwiN..coz bersedia memikul tanggungjawab yang cukup besar....n' kepada kawan2 cha yang dah bertunang n' bakal menamatkan zaman bujang x lama g..cha nak ucapkan Selamat Pengantin Baru....huhuhuhuhu......
nasib baik la...geng2 kat UNIMAS ni...semuanya masih lagi maintain bujang lagi....if geng2 kat sini pun dah ramai menamatkan zaman bujang....memang terasa diri ini begitu rendah...wakakakakakakakaka.....( padan muka sendiri..sape soh tunggu incik BOBO).... rasenya terus soh ibu cari calon kot...wakakakakakaakaka......


kiSah meReka yaNg Lahir Tahun 80-an


Even dah ramai yang cite pasal kisah ni..cha tetap gak nak share ngan korang sume....coz cha lahir tahun 80-an gak....seies bila terbaca sana-sini pasal kisah mereka2 yang lahir tahun 80-an ni...cha rasa cam nak guling2 jer....lucu bila teringat tym sekolah2 dulu....mase sekolah rendah cha sekolah dekat Sekolah Kebangsaan Perempuan Bandar Tinggi...sekolah yang betul2 kat tengah bandar JayBee...so ape2 permainan or trend terkini kiteorang akan dapat dulu la....so semua benda kat bawah ni memang cha ada pengalaman tersendiri....mesti korang sume pun ada kan.....so pe tunggu lagi jom jengok2 kan leher kejap ke bawah....

kiSah meReka yaNg Lahir Tahun 80-an

Budak-budak yang lahir pada tahun 80'an mesti ingat masa sekolah rendah dulu:

- Dekat sekolah ada salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun
cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.

- Dekat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam,
sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- Pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- Main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- Pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

- Cikgu pakai pembaris kuning panjang. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pegang pon kat situ.


- Bulu ayam jadi ramping kerana sering dijadikan rotan.

- Time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat
anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

- Jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- Takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- Balik skola beli JoJo x pon Dendang. Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat
die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman,
Gaban dan mcm lg.



Jangan lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni....
kite akan sentiasa berubah,
cume asal-usul kite yg permanent. huhu~

pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih... hehehee..

Sunday, August 15, 2010

Ku ChenTa PyssLA BeADs


Ku ChEnTa PyssLA BeADs

Lantak la orang nak cakap cha ni macam budak2 ke....nak beli permainan budak sekolah tadika....tak kira2....cha nak jugak PyssLA BeADs ni.....
dah jatuh chenta sangat dengan PyssLA BeADs....penat tau nak cari PyssLA BeADs ni....penat google....jalan2 kat jaybee pun x jumpe....huhuhuhuhu....pernah tanya dekat sorang manusia ni...tapi die x nak g tau sebab takut cha ganggu bisnes dier...ape ke mangkok tingkat sangat....x de maknanya nak ganggu bisnes die....bukan nak cakap apa lah....pikir pakai otak la...if x de persaingan bukan perniagaan namanya..betul x?? ni mesti manusia tu sekolah x abis...tapi x pe la...harap 1 hari nanti die sedar la....
berbalik pada citer PyssLA BeADs ni..macam2 dah yang bermain difikiran cha ni....huhuhuhuhu...x sabar nak buat kraftangan guna PyssLA BeADs...sebab tu la dah x sabar nak balik semenanjung ni..coz nak g memborong PyssLA BeADs...muahahahahahahaha....nak beli banyak2..leh ajak si syapik Gumuk join sekaki...hehehehehehe.....rindu lorh dekat si budak kecik yang montel tu....kuikuikuikuikui....
PyssLA BeADs.. come 2 mama..oh my PyssLA BeADs

~~chomelkan PyssLA BeADs ni....warna-warni gitu~~
~~nilah box PyssLA BeADs ~~
~~yang puteh,kuning,merah tu plate PyssLA BeADs ~~
~~mahu beli PyssLA BeADs ~~
PyssLA BeADs PyssLA BeADs PyssLA BeADs
PyssLA BeADs PyssLA BeADs
PyssLA BeADs

~~Listen 2 tiz Tale~~


~~Listen 2 tiz Tale~~

wakakakaka...cha anggap ni adalah satu cerita khayalan yang berlaku pada cha pada Ramadhan ke -5..kisahnya begini....hari ni cha bersungkei (berbuka dalam bahasa sarawak) dengan kawan2 cha iaitu Cik Nanad...Cik shieda n' Mentibang Laut si Mimie!!...tengah sedap2 makan steamboat dekat D11 cha pun melaksanakan la misi untuk menTapau telur burung puyuh...coz mana leh tapau klu makan kat situ... cik nanad pun tumpang sekaki mentapau ayam panggang...huhuhuhuhu....punya la semangat cover line...coz takt kantoi....uikuikuikuikui (macam kebulur sangat nak tapau kan?) wakakakakakakakaka.....tapi memandangkan niat dah ada so teruskan la....settel urusan tapau (take away dlm bahasa mat sALeh)...tetiba ada orang pegang bahu cha n' cakap "awak bungkus apa tadi?" peh!! memang kecut perut tym tu....rasa cam nak lari terus pun ada...tapi dlm otak dah mcm2 idea pikir...dlm hati plak dah sempat menyumpah seranah kawan yang tukang cover...sape tukang cover 2?? hanya die jelah yang tau....wakakakakakaka....so cha pun toleh pelahan-lahan ke belakang...sekali tengok dekat belakang cha si Mentibang Laut rupanya!!! hantu punya mimie!! nasib x mati terkejot cha tym tu...seies....kecut perut giler tym tu....oleh kerana darah gemuruh tu ada g...cha sampai nak terjatuh2 dari atas kerusi....memang kureng la mimie tu...rasa cam nak jolok je ngan chopstick!!! hantu betul....yang cik kak lagi 2 orang tu pe g...bantai gelak la.... gelak dengan sepuas hati....terutama cik nanad la....kejam...memang kejam....so ni memang kenangan bulan ramadhan buat cha la....hahahahahahaha....